Известие

Collapse
No announcement yet.

смяна на тръба на водната помпа-1.9тд

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• смяна на тръба на водната помпа-1.9тд

предстои ми смяна на въпросната тръба та реших да посъбера малко мнения и съвети за да улесниме работата,мерси предварително
    Last edited by pace; d.m.y г., 13:48.
    Alfa 155 1.9TD '97 EX
    Alfa 166 2.4 JTD EX
    Alfa 156 2.4 JTD

Първоначално публикувано от pace Покажи съобщение
    предстои ми смяна на въпросната тръба та реших да посъбера малко мнения и съвети за да улесниме работата,мерси предварително
    Здрасти колега!Предполагам че смяната се налага поради силна корозия и запушване или теч.Моя съвет е да си намериш тръба от ИНОКС със същия диаметър и с малко заварки и огъване ще се получи.Операцията е малко по сложна,но така тръбата става практически вечна.Успех!
    sigpicНЕ ДАМО КОСОВО!

Comment

Първоначално публикувано от nikola 155 Покажи съобщение
      Здрасти колега!Предполагам че смяната се налага поради силна корозия и запушване или теч.Моя съвет е да си намериш тръба от ИНОКС със същия диаметър и с малко заварки и огъване ще се получи.Операцията е малко по сложна,но така тръбата става практически вечна.Успех!
      не,налага се поради липсата на разклонението за парното,в момента съм без парно а иде зима
      Alfa 155 1.9TD '97 EX
      Alfa 166 2.4 JTD EX
      Alfa 156 2.4 JTD

Comment

Сменял съм на 145 1.9 тд.Тръбата излиза откъм ангренажа.Сваля се хидравличната помпа,разхлабва се ремъка от динамото и се сваля.След това водната помпа,където въпросната тръба влиза.Има опръстен накрая,а самата помпа е на конус.Незнам дали съм бил ясен,но като извършиш тези операции ще ти стане ясно.Малко е филм,като сглабяш помпата към тръбата.Успех!

Comment

Първоначално публикувано от н.неделчев Покажи съобщение
          Сменял съм на 145 1.9 тд.Тръбата излиза откъм ангренажа.Сваля се хидравличната помпа,разхлабва се ремъка от динамото и се сваля.След това водната помпа,където въпросната тръба влиза.Има опръстен накрая,а самата помпа е на конус.Незнам дали съм бил ясен,но като извършиш тези операции ще ти стане ясно.Малко е филм,като сглабяш помпата към тръбата.Успех!
          а помпата сваля ли се
          Alfa 155 1.9TD '97 EX
          Alfa 166 2.4 JTD EX
          Alfa 156 2.4 JTD

Comment

мерси за съветите,бяха от полза,снощи смених помпата,доста разправия си беше,но вече съм с парно
            Last edited by pace; d.m.y г., 13:00.
            Alfa 155 1.9TD '97 EX
            Alfa 166 2.4 JTD EX
            Alfa 156 2.4 JTD

Comment

Working...
            X